Jean-Pierre Kroezen

Ik ben Jean-Pierre Kroezen, geboren in Hoogkarspel en getogen in Lutjebroek en Grootebroek. Sinds 1996 woon ik in Stede Broec, eerst in Grootebroek en sinds januari 2009 in het centrum van Bovenkarspel bij onze St. Martinuskerk. Ik ben getrouwd met Monique Kroezen-Mol en samen hebben we vier prachtige kinderen.

De oudste, Julian zit op het MBO en is zich aan het bekwamen in de installatietechniek. Justin is ons speciale kind met meervoudige beperkingen die de nodige zorg vraagt, mij tot rust brengt en ons een hoop liefde geeft. Hij heeft mij een hoop geleerd over zorg geven in de praktijk en het omgaan met de wetten en regeltjes (WMO etc). De jongste twee, Tessa en Nick, zijn na de Willibrordus school nu de eerste stappen op het Martinuscollege aan het zetten.

Nadat ik jaren voetbalde voor de Zouaven in ons vriendenteam, ben ik als coach actief geweest bij de KGB jeugd teams van Nick. Door drukte met werk, gezin en politiek ben ik daar per seizoen 2020/2021 mee gestopt.

Na de HEAO opleiding heb ik de HBO+ opleiding gecertificeerd financieel planner (FFP) afgerond. In 2002 ben ik samen met mijn compagnon het bedrijf Novusoft gestart. Vanuit Enkhuizen hebben wij het NovuDialog platform voor online sales funnels en formulieren gebouwd. Daarmee maken wij voor met name  verzekeraars formulieren voor het afsluiten van verzekeringen.

Vanaf 2003 ben ik actief betrokken bij het CDA Stede Broec. In ben op dit moment raadslid en actief in de commissie Grondgebiedzaken. Ik kijk met trots terug op de afgelopen periode waarin we veel mooie dingen hebben gerealiseerd en Stede Broec een gezonde financiële basis hebben gegeven. Het was af en toe druk met het combineren van mijn eigen bedrijf, ons jonge gezin en het raadswerk maar het was meer dan de moeite waard.

Waarom CDA Stede Broec? De sfeer in onze fractie is goed en constructief. Er wordt oprecht en met veel enthousiasme gekeken naar wat het beste voor Stede Broec is. Daarom heb ik mij voor een nieuwe periode verkiesbaar gesteld. Het zijn uiteindelijk de mensen die het verschil maken.