Melvin Scholtens

Ik ben Melvin Scholtens, 22 jaar en woon in het mooie Bovenkarspel. Voor de vaste klanten van de Albert Heijn in het Streekhof zal ik een bekend gezicht zijn. Ik ben daar namelijk vijf dagen per week werkzaam als leidinggevende. Daarnaast zit ik in de afsluitende fase van een MBO 4 opleiding passend bij mijn werk en ambitie om door te groeien.

In mijn vrije tijd houd ik mij druk bezig met allerlei hobby’s en verenigingen. Zo zit ik al vanaf 2013 wekelijks met veel plezier bij Fanfare Irene op de trompet en later op de trombone te blazen. Voor de fanfare organiseer ik in samenwerking met andere muziekverenigingen in West-Friesland jaarlijks een jeugd play-in. In het weekend zit ik vaak aan de waterkant als wedstrijdvisser. Al sinds 2008 ben ik trouw lid van de Vrolijke Vissers het Grootslag en sinds 2021 betrokken als algemeen bestuurslid. Op den duur ging ik op nationaal niveau wedstrijden vissen. Met twee nationaal jeugdkampioenschappen en een voorselectie voor het nationaal team onder 20 ben ik zeer tevreden.

Toen ik in het voorjaar van 2021 nog wat tijd over had, is er nog een hobby bij gekomen: politiek! Al een aantal jaar werd ik geprikkeld om iets te gaan doen in de lokale politiek. Na de 2e Kamerverkiezingen in 2021 wist ik het zeker. Ik wil iets gaan betekenen voor onze mooie gemeente. Toen ben ik mij gaan inlezen in de partijen en wist ik het al gauw, de lokale CDA past bij mij ondanks veel gemopper landelijk. Na een goed gesprek met de lijsttrekker ben ik aangesloten in de fractie en warm ontvangen.

Ik wil mij gaan inzetten om de stem van jongeren te laten klinken in de raad en commissies. Er wordt namelijk veel gesproken over jongeren maar nog te weinig met jongeren. Het bouwen van betaalbare starterswoningen heeft bij mij de hoogste prioriteit. Daarnaast ben en blijf ik voorstander van de vele lokale voorzieningen en verenigingen in de gemeente om dat zo te houden en zie ik absoluut geen heil in een bestuurlijke fusie tussen de SED-gemeentes. Samen met de rest van CDA Stede Broec ga ik voor een sterk, onafhankelijk en nog mooier Stede-Broec!