Piet Reus

Ik ben Piet Reus, geboren en getogen Grootebroeker, heb, in totaal 42 jaar bij de gemeente gewerkt, eerst bij de gemeente Grootebroek, en vanaf de gemeentelijke herindeling tot 2005, als chef Burgerzaken bij de gemeente Stede Broec, waarbij, onder meer de huwelijksvoltrekking een taak was. Na 28 ½ jaar voorzitter te zijn geweest bij de voetbalvereniging “de Zouaven” ben ik daar nog steeds volop bij betrokken, als lid van de redactie clubblad, voorzitter sponsorcommissie, daarnaast wordt door mij de publiciteit van de vereniging verzorgd. Dit alles wordt door mij met een warm verenigingsgevoel uitgevoerd.

Vanaf 2003 ben ik actief als lid van het comité bij de parochieveiling van de r.-k. kerk te Grootebroek.

Voor het maandblad de Streker, schrijf ik altijd artikelen, omdat ik daar aardigheid in heb.

Daarnaast heb ik een bouwtje in de polder, waar door mij alle soorten groente wordt verbouwd en daarbij kan ik ook mijn hobby als vogelaar combineren. En sportief probeer ik altijd lekker bezig te zien. Nu loop ik geen halve marathons en dergelijke meer, maar een rondje hardlopen en spinning, wekelijks, en ook af en toe een wandeling hoort daarbij.

Van huis uit, ben ik opgegroeid, met het reilen en zeilen van de plaatselijke politiek, waarbij vader Dorus, 25 jaar lang wethouder was in de toenmalige gemeente Grootebroek.

Bij de personen, die actief zijn in de plaatselijke CDA, heb ik dat “goede gevoel”, vandaar dat ik ook bewust heb gekozen om op de lijst te gaan staan. Daarnaast geniet ik van het enthousiasme waarbij door de complete groep wordt gewerkt.