Maikel Reus

Mijn naam is Maikel Reus, ik ben getrouwd met Edith en vader van een zoon. Ik woon in het mooie plan de Oosterweed in Grootebroek.

Ik ben teamleider van de Multiplication Order Management afdeling bij Syngenta Seeds in Enkhuizen. Op deze afdeling zijn we met een groep collega’s verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de producties van groentezaden binnen Syngenta. De teelt van deze producties vindt vervolgens plaats bij Syngenta’s eigen productiebedrijven en bedrijven van derden over de hele wereld. De afdeling verstuurt de zaden, beheert de zaaizaden, stuurt testen aan naar de laboratoria en verzorgt alle orders, voorraadbewegingen, contracten en betalingen die in ons ERP-systeem vastgelegd moeten worden. Heel divers in een heel dynamische internationale wereld.

Ik vind dat ik in een hele mooie groene en waterrijke Gemeente woon. De basis om dit verder uit te bouwen en te onderhouden in de Gemeente, vind ik terug in de standpunten van het CDA. Neem bijv. aansluiting van Stede-Broec Zuid op de vaarroutes en het beleid om vaarroutes doorvaarbaar te houden (baggeren en bruggen).

Daarnaast ben ik als vrijwilliger betrokken bij de sponsorcommissie van het kermiscomité van Lutjebroek. Ik vind het belangrijk dat tradities in stand worden gehouden maar ook dat er nieuwe tradities kunnen ontstaan. Ik noem als voorbeeld de SamenLoop voor Hoop t.b.v. KWF Kankerbestrijding waar ik in 2015 bij de organisatie betrokken ben geweest en in 2017 met een eigen team 24 uur heb meegewandeld. Ook tradities houdt het CDA heel graag in ere – verbinden, ontmoeten en gezelligheid.